Две експлозии разтърсиха Йерусалим. Ранените според различни източници са между 15

...
Две експлозии разтърсиха Йерусалим. Ранените според различни източници са между 15
Коментари Харесай

Палестински атаки? Експлозии разтърсиха Йерусалим, мъж загин...

Две детонации раздрусаха Йерусалим.  Ранените съгласно разнообразни източници са сред 15 и 18, оповестяват Франс прес и " Джерузалем пост ", представени от Darik.

Първата детонация е станала покрай Централната автогара в града, а втората е станала на входа на квартала Рамот.


Един от ранените в двете детонации, раздрусали по-рано през днешния ден Йерусалим, е умрял от раните си , предадоха международните организации. Жертвата е мъж, който бил откаран в тежко положение в болничното заведение " Шааре Зедек ", където умрял от раните си, разясни представител на полицията, представен от Франс прес.

Има хора в сериозно положение .
 


Според полицията се допуска, че става дума за палестински офанзиви.  Според очевидци в региона на централната автогара  е имало изоставена раница, сложена покрай рейс.  Тя се е взривила и на рейса са били нанесени огромни вреди.



Двата гърмежа са станали в границите на няколко минути.
 


В последно време напрежението сред израелците и палестинците е високо, след месеци на израелски интервенции в окупирания Западен бряг, подбудени от смъртоносни офанзиви против израелци, в които бяха убити 19 души, отбелязва Асошиейтед прес.

Над 130 палестинци бяха убити в боеве сред израелците и палестинците на Западния бряг и в Източен Йерусалим тази година. Т ака 2022 година се трансформира в най-смъртоносната в спора от 2006 година насам.  Израелската войска сподели, че множеството от убитите палестинци са били палестински бойци.
 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР